Opvang

Familiaal Luxe Hondenhotel

 

Update: Momenteel neem ik geen nieuwe hondjes meer aan, wegens afbouwen van de opvang!

 

Wij richten ons op gezelschapshonden, kleine en middelgrote rassen,

in beperkte mate worden zeer sociale, lieve en rustige grotere honden (bv Galgo) toegelaten.

 

Wij hebben 2 geadopteerde asielhonden:

ons Lotje is een kruising Maltezer en onze Orlando is een

Spaanse Galgo.

Zijn adoptieverhaal kan u lezen op de website van www.galgoaid.eu

 

Lotje is een superaanhankelijk Maltezerke die heel graag de aandacht krijgt van iedereen, ze wordt supergraag geaaid door om het even wie, ze wil ook supergraag op de schoot bij iedereen.

 

Orlando is dan wel groot, maar is wel superlief! Hij dringt zich niet zo op als Lotje ;) Ondanks zijn vreselijk verleden is hij het vertrouwen in de mensen nog niet kwijt. Hij is vrolijk en lief!

 

U bent welkom voor een kennismaking, dit doen we steeds om te zien of het matcht met onze hondjes. Mijn hondjes en uw hond(jes) moeten tenslotte goed met elkaar overweg kunnen. Reserveren kan enkel op de kennismaking.

 

Voorwaarden

 

Een goede sociale omgang, zonder enige agressie met soortgenoten is wel een vereiste om bij ons op vakantie te komen!

 

Enkel gecastreerde reu'tjes, we hebben gemerkt in onze opvang dat ongecastreerde reu'tjes constant de teefjes achterna lopen en de paring proberen in te zetten, dit verstoord enorm de rust in de groep. Dit gedrag is erg vermoeiend, zowel voor de teefjes, voor de reu'tjes, en voor ons.

 

Loopse teefjes worden niet toegelaten, dit om de rust in de roedel te vrijwaren en ook om ongewenste zwangerschappen 100% uit te sluiten. Als u weet dat uw teefje loops zal worden tijdens haar verblijf, neem dan contact op met uw dierenarts zodat de nodige maatregelingen kunnen getroffen worden, bv. Toedienen van de prikpil.

 

Geen pups om wille van niet zindelijk, dingen stukbijten, overactief naar andere hondjes toe...

 

Ik neem niet alle rassen aan, dit komt omdat sommige sterke rassen gefokt worden met bepaalde eigenschappen, bv. als waak- & verdedigingshond enz. Bepaalde rassen hebben een erg consequente opvoeding nodig, en moeten van kleins af leren om sociaal te zijn met andere honden. Vele van die honden zijn thuis misschien wel braaf en lief, hier in opvang zijn de honden samen met andere honden. Als er dan eventueel eens een conflict is tussen 2 honden, dan wil ik het niet meemaken dat er aangevallen wordt. Ik kijk steeds goed wat ik samen in opvang neem, daarom ben ik selectief in het aannemen van bepaalde rassen. Ook grote en erg actieve honden zal ik niet vlug aannemen, het moet hier ook leefbaar blijven, met verschillende honden in huis. Het spijt me dat ik hiermee sommige mensen ontgoochel, en men kan hierover discussiëren, het betreft hier om een huiselijke opvang, waarbij iedereen zich goed moet voelen, zowel alle hondjes in opvang als wijzelf.

 

Hieronder enkele rassen die ik NIET in opvang neem:

Rottweiler, Bullmastiff, Am.- Stafford, herdershonden, Dobermann, Bordeauxdog, Duitse Dog, Husky, Alaska Malamute, Bouvier, Mastino, Argentijnse Dog, Riesenschnauzer, Beauceron, Groenendaeler, Shar Pei, Akita Inu, Chow Chow...

 

 

Uw hond dient ingeënt te zijn tegen:

 

- Kennelhoest (PB)

- Carré-hondenziekte (D)

- Hepatitis (H)

- Leptospirosis (L)

- Parvovirosis (P)

 

Indien deze inentingen niet in orde zijn, zijn wij genoodzaakt uw hond te weigeren.

 

Het paspoort brengt u mee en blijft bij ons gedurende het gehele verblijf, dit voor eventuele controle van FOD dierenwelzijn. En zo hebben we ook alle gegevens van uw dierenarts ingeval we die nodig hebben.

 

Het anti-vlooienbeleid wordt vanaf heden strenger en strikter aangepakt. Dit alleen in het voordeel van je eigen hondje. Zo weten jullie en ikzelf voor 100% dat je hondje zonder vlooien toekomt en zonder vlooien terug naar huis gaat. Daarom vraag ik of je een pipetje Advantix of Frontline COMBO kan meebrengen, en dat doen we er dan samen op. Anti-vlooien middeltjes uit de Aveve, Tom&Co, Maxi Zoo enz worden niet aanvaard, enkel product van uit de apotheek of dierenarts. Ik hoop dat ik op jullie begrip en medewerking kan rekenen? Indien je geen pipet meehebt (bv. vergeten) dan wordt het hier bij aankomst toegediend en meteen betaald.

 

Indien je hondje een product bij de dierenarts toegediend kreeg voor een langere periode, dien ik daar een bewijs van te hebben, bv schriftelijke vermelding van product, met datum in gezondheidsboekje. Als er geen bewijs kan voorgelegd worden, dan wordt er toch een pipet ter plaatse toegediend.

 

Hij moet ook ontwormd zijn.

 

 

Overig

 

 

Brengen van je hond kan vanaf 9u, afhalen van je hond kan tot 20 u. Dit wordt op voorhand besproken.

 

Het is aangewezen om enkele persoonlijke spullen van uw hond mee te brengen, zoals mand, dekentje, eigen speeltjes. Daar hangt hun eigen geur en de geur van thuis aan. Dit stelt hen gerust, zorgt voor minder stress.

 

Is uw hond gewend om in een bench te slapen, dan brengt u die zelf mee.

 

Indien u uw hond zijn vertrouwde voeding wilt geven, kan u dit meebrengen, maar dit verandert echter niets aan de prijs.

 

Indien u dit wenst, wordt u op de hoogte gehouden hoe het met u hondje gaat d.m.v. foto's via e-mail, Facebookpagina van Dierenhotel Nele.

 

Tenslotte wens ik u en vooral uw trouw hondje een fantastische vakantie toe!